Nieuwe collega’s in Ede, Barneveld en Wageningen

De coördinatie en uitvoering van het programma Nu Niet Zwanger (NNZ) in Ede, Barneveld en Wageningen wordt gedaan door projectleider Sanne van Lieshout en inhoudelijk coördinator Martine van der Kruk. 

Vier jaar geleden, in 2019, startten GGD Gelderland-Midden en gemeente Arnhem met het programma NNZ. En sinds begin dit jaar zijn er in Nederland maar liefst 36(!) nieuwe gemeentes gestart met Nu Niet Zwanger, waaronder de gemeentes Ede, Barneveld en Wageningen. Eerder meldden we al de start van deze gemeenten. Het brengt de teller op dertien van de vijftien gemeenten binnen GGD Gelderland-Midden. Zo worden steeds meer mensen in een kwetsbare situatie bereikt. 

Sanne van Lieshout en Martine van der Kruk zijn vol enthousiasme van start gegaan en leggen momenteel de eerste contacten met lokale organisatie en professionals. Samen met Rosa Grosscurt  en Tine Hendriks vormen zij het team NNZ bij GGD Gelderland-Midden. 

Even voorstellen: Sanne 

Sanne heeft na een promotietraject in Maastricht en een aantal jaar in de wetenschap in 2019 de overstap naar de GGD gemaakt. Na vier jaar als adviseur publieke gezondheid in Kennemerland is zij dit voorjaar gestart bij VGGM. “Ik ben opgegroeid in Malburgen in Arnhem en heb onderzoek gedaan onder en met kwetsbare doelgroepen. Ik hoop de komende tijd in mijn rol als projectleider iets te kunnen betekenen voor mensen in kwetsbare omstandigheden, zodat zij de regie kunnen nemen over hun kinderwens.”

Even voorstellen: Martine 

Martine heeft als jeugdverpleegkundige bij verschillende GGD’en gewerkt in. De laatste jaren als opleider/adviseur verbonden aan de NSPOH voor het post-hbo onderwijs aan verpleegkundigen Maatschappij en Gezondheid, profiel AGZ en JGZ. “Ik kijk ernaar uit om het programma Nu Niet Zwanger uit te voeren in Ede, Wageningen en Barneveld.  Dat doe ik graag samen met professionals zowel binnen als buiten de GGD.”