Corona in het onderwijs

Het coronavirus heeft ook impact op het onderwijs en de kinderopvang. Vanuit GGD Gelderland-Midden staan we jou als professional bij met raad en daad. Hier vind je informatie over met voorrang testen, contact met onze GGD en wanneer leerlingen wel en niet naar school mogen.

Maak een afspraak als onderwijsprofessional

Voor een testafspraak met voorrang

Contact met scholenteam GGD Gelderland-Midden

GGD Gelderland-Midden heeft een eigen corona scholenteam. Je kunt bij ons scholenteam terecht met coronavragen over het onderwijs. Het scholenteam geeft adviezen bij leerlingen en/of docenten met een positieve uitslag op school. En ondersteuning over wat je kunt communiceren naar ouders. 

Ons scholenteam is 7 dagen per week telefonisch bereikbaar via 0800 8446 000. Let op: kies in het keuzemenu 2x optie 1 als je belt. Ook kun je het scholenteam mailen. Gebruik dan: 'school: naam van uw school' als onderwerp.

  Bereikbaarheid
Maandag 07.00 - 17.00 uur
Dinsdag 07.00 - 17.00 uur
Woensdag 07.00 - 17.00 uur
Donderdag 07.00 - 17.00 uur
Vrijdag 07.00 - 17.00 uur
Zaterdag  08.00 - 17.00 uur
Zondag 08.00 - 17.00 uur

 

Corona en basisonderwijs en kinderdagopvang

Het RIVM maakt onderscheid tussen kinderen die naar de kinderopvang en basisonderwijs gaan en oudere kinderen. Hiervoor gelden verschillende adviezen. Deze groep kinderen mogen bij milde coronaklachten wél naar de basisschool of de kinderopvang. Kinderen blijven in de volgende situaties thuis:

  • Als een kind naast verkoudheidsklachten ook koorts heeft, benauwd is en/of regelmatig hoest
  • Als een kind in contact is geweest met iemand met corona en milde klachten heeft
  • Als een kind een quarantaineadvies heeft van de GGD. Ook zonder klachten blijft hij dan thuis

Covid Kids: quarantaine en testen op een speelse manier uitgelegd voor kinderen van 4 tot 10 jaar

Benieuwd of jouw kind naar de opvang of de basisschool mag? Bekijk het met de Boink beslisboom. 

Covid Kids: dit komt er kijken bij quarantaine

We hebben iets leuks en nieuws gemaakt om kinderen op de basisschool het belang en de regels van quarantaine uit te leggen. Want ook een kind onder de 12 die contact heeft gehad met iemand met corona, gaat in quarantaine. Maar hoe leg je de leefregels en het belang van quarantaine aan een kind goed uit?

Corona en het voortgezet onderwijs

In het onderwijs is het afstand houden afgeschaft. Blijf elkaar onderling wel de ruimte geven. Bij een positief geteste leerlingen of medewerker kan dit in de praktijk tot vragen leiden. Wie geldt als een nauw contact? Hoe zit het met quarantaine? En wat zijn de gevolgen voor het onderwijs?

Ons scholenteam ondersteunt bij al deze vragen. Zodat er een weloverwogen beslissing wordt genomen. Zijn er één of meerdere besmettingen op jouw school? Neem dan contact met ons op. Samen kijken we naar de best passende maatregelen voor op school.

Corona en het beroepsonderwijs en hoger onderwijs 

Ook in het mbo, hbo en wo is het afstand houden afgeschaft. Blijf elkaar onderling wel de ruimte geven. Zijn er op jouw school vragen over corona? Neem dan contact op met ons scholenteam. Van hen krijg je antwoorden op vragen bij besmette studenten en medewerkers. En adviezen over de best passende maatregelen.