Lesmateriaal menukaarten

Lesmateriaal

GGD Gelderland-Midden biedt een enorme hoeveelheid lesmateriaal aan. Om die overzichtelijk te maken hebben we diverse menu's samengesteld. Binnen de menukaarten vind je landelijke en lokale (gast)lessen, trainingen en materialen die beschikbaar zijn. De meeste materialen zijn gratis bij ons te leen. Ook verstrekken wij gratis promotiemateriaal voor het spreekuur seksuele gezondheid en sense. 

 

Proef ons aanbod

Aanbod voor jeugd- en jongerenwerk

Hoe geeft u als jeugdzorg -of jeugdwelzijnsinstelling seksuele gezondheid een plek in uw organisatie? Via deze menukaart bieden wij u concrete handvaten om naar eigen inzicht invulling te geven aan het bespreekbaar maken van seksualiteit. Deze menukaart bundelt het landelijke en lokale aanbod rondom de thema’s ‘liefdevolle relaties en weerbaarheid’ voor het jeugd- en jongerenwerk. Wil je liever advies op maat? Neem dan contact met ons op.

Deze menukaart geeft het aanbod weer op vier niveaus: 

 1. Beleid en regelgeving
 2. Voorlichting en activiteiten
 3. Signalering en begeleiding
 4. Veilige leef- en leeromgeving

> Download hier het menu 'Aanbod voor jeugd- en jongerenwerk'

Menukaart jeugd en jongerenwerk
Menukaart Middelbaar beroepsonderwijs

Aanbod voor middelbaar beroepsonderwijs

Geeft u als onderwijsinstelling seksuele gezondheid een plek in uw organisatie? Via deze menukaart bieden wij u concrete handvaten om naar eigen inzicht invulling te geven aan dit thema. Deze menukaart bundelt het landelijke en lokale aanbod rondom de thema’s ‘liefdevolle relaties en weerbaarheid’ voor het middelbaar beroepsonderwijs. De menukaart dient als handreiking waarmee u activiteiten kunt opzetten die passen bij de visie, identiteit en werkwijze van uw school. 

Deze menukaart geeft het aanbod weer op vier niveaus: 

 • Beleid en regelgeving
 • Educatie
 • Signalering en begeleiding
 • Veilige schoolomgeving

> Download hier het menu 'Aanbod voor middelbaar beroepsonderwijs'

Aanbod voor praktijk en speciaal onderwijs

Hoe geeft u als school seksuele gezondheid een plek in uw organisatie? Via deze menukaart bieden wij u concrete handvaten om naar eigen inzicht invulling te geven aan de kerndoelen. Deze menukaart bundelt het landelijke en lokale aanbod rondom de thema’s ‘liefdevolle relaties en weerbaarheid’ voor het praktijkonderwijs (PRO), voortgezet onderwijs, en voortgezet speciaal onderwijs (VSO). De menukaart dient als handreiking waarmee u activiteiten kunt opzetten die passen bij de visie en identiteit van uw school. 

Deze menukaart geeft het aanbod weer op vier niveaus: 

 • Beleid en regelgeving 
 • Educatie
 • Signalering en begeleiding
 • Veilige schoolomgeving

> Download hier het menu 'Aanbod voor praktijk en speciaal onderwijs'

Menukaart praktijk en speciaal onderwijs
Menukaart basisonderwijs

Aanbod voor basisonderwijs

GGD Gelderland-Midden kan ondersteuning bieden aan basisscholen die (meer) aandacht willen besteden een relationele en seksuele vorming. Deze ondersteuning wordt altijd afgestemd op de behoefte van de school.

> Download hier het menu 'Aanbod voor basisonderwijs'