Voorlichting in de klas

Voorlichting in de klas

De GGD biedt voorlichting aan doelgroepen over seksuele gezondheid en relationele en seksuele vorming. Op deze pagina vind je een overzicht van alle soorten voorlichting die we aan scholen bieden. 

Thema's

Het is mogelijk om de GGD te betrekken bij voorlichting op school. Hierbij wordt aandacht gegeven aan thema’s zoals liefde en relaties, lichamelijke ontwikkeling, seksuele ontwikkeling, grenzen en weerbaarheid, veilig vrijen, anticonceptie en social media. Hieronder geven we een overzicht van soorten voorlichting die GGD Gelderland-Midden te bieden heeft. 

Wil je samenwerken? Wij vragen altijd op welke manier je school al aandacht besteedt aan dit thema, zodat de voorlichting geen losstaande activiteit is. 

Onze mogelijkheden

Een verpleegkundige van de GGD gaat naar alle klassen en vertelt in 15 minuten over het spreekuur van de GGD en sense.info. Er is kort aandacht voor veilig vrijen. 

Een verpleegkundige van de GGD verzorgt een voorlichting van één (les)uur over één van de eerder genoemde thema’s. 

Jongeren komen in kleine groepjes naar de GGD en krijgen een rondleiding op de soa poli. Er is aandacht voor veilig vrijen, soatest en sense.info. 

Door middel van een video die via het digibord kan worden vertoond, spelen twee verpleegkundigen bingo met de leerlingen in de klas. Er worden geen cijfers weggestreept, maar iconen die te maken hebben met liefde online, zoals bijvoorbeeld sexting, porno, pop-ups en flirten. De verpleegkundigen geven ook uitleg. Als docent heb je de mogelijkheid om nog dieper op de stof in te gaan door middel van de uitgebreide lesbrief.

Een medewerker van de GGD vertelt over seksuele ontwikkeling & opvoeding. Wij werken samen met verschillende partners. In sommige gevallen zullen wij naar hen doorverwijzen.