Veelgestelde vragen over privacy

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. We ontvangen regelmatig vragen van scholen en andere ketenpartners over het veilig verwerken van persoonsgegevens en het wel of niet moeten sluiten van een verwerkersovereenkomst. Onderstaand treft u de antwoorden op de meest gestelde vragen. 

JGZ ontvangt informatie over leerlingen van DUO. Helaas is de informatie van DUO niet compleet. Gegevens over bijvoorbeeld de groep of klas in het Voortgezet Onderwijs en de locatie (bij scholen met één Brincode en meerdere locaties) zijn niet bij DUO bekend. Je wordt als school gevraagd om deze gegevens via een beveiligde webpagina op onze website aan te leveren. De inloggegevens en de link voor deze beveiligde pagina ontvang je van ons. Mocht je hier vragen over hebben, bel ons dan: 088 355 60 00.

Je meldt de leerlingen aan via een beveiligde pagina op onze website. Op deze beveiligde pagina kun je de aanmeldformulieren veilig uploaden. De inloggegevens en de link voor deze beveiligde pagina ontvang je van ons. Mocht je hier vragen over hebben, bel ons dan: 088 355 60 00.

De spreekuurmailing die je van JGZ ontvangt, bevat enkel de afspraaktijden per leerling. Deze e-mails worden door ons met TLS-encryptie (dat de communicatie tussen computers beveiligt) verstuurd. Om deze e-mail veilig te kunnen ontvangen, dien je ook gebruik maken van TLS. Twijfel je of dit het geval is, neem dan contact op met jouw ICT-dienstverlener.

Interne begeleiders kunnen kinderen het hele jaar door aanmelden. Dit kan door het aanmeldformulier via onze beveiligde website te versturen. De scholen hebben de benodigde gegevens ontvangen. 

Een verwerkersovereenkomst is verplicht als een derde partij wordt ingeschakeld om namens de verwerkingsverantwoordelijke gegevens te verwerken. De Jeugdgezondheidszorg vraagt om leerlinggegevens ten behoeve van een doel dat in de Wet Publieke Gezondheidszorg is vastgesteld. De Jeugdgezondheidszorg verwerkt dus geen gegevens in opdracht van de school, maar is zelfstandig verantwoordelijk. Een verwerkersovereenkomst is daarom niet nodig.