Corona in de zorg

Als GGD Gelderland-Midden staan wij instellingen en professionals in de zorg bij met raad en daad. Hier vind je informatie over testen, contact met onze GGD en hoe wij jou of jouw organisatie kunnen ondersteunen. 

Maak een testafspraak

Contact met het clusterteam GGD Gelderland-Midden

GGD Gelderland-Midden heeft een eigen clusterteam voor corona. Je kunt bij ons clusterteam terecht met coronavragen uit de zorg. Ze zijn van maandag tot en met zaterdag bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. Bel naar 0800 8446 000 (kies 1) óf mail het clusterteam.

Contact tussen GGD en zorginstelling

Vanaf 1 januari 2023 volstaat het om bij positieve testuitslagen van bewoners of cliënten van zorginstellingen alleen nog de basisgegevens aan de GGD te melden. De basisgegevens bestaan uit geslacht, geboortedatum, postcode en de datum van de testuitslag.

Meldingsplicht

Corona is een meldingsplichtige ziekte in groep A. Dit betekent dat de behandelend arts en het hoofd van het laboratorium al bij het vermoeden van de ziekte dit moet melden bij de GGD.

Voor corona in de huidige epidemie is besloten om de meldingsplicht enkel te laten gelden bij bevestigde coronagevallen. Hiervan is sprake bij een gevalideerde NAAT-test, zoals een PCR of TMA. Of bij een in Nederland gevalideerde antigeen (snel)test afgenomen door of onder toezicht van een zorgprofessional.

Melding doorgeven? Vul het meldformulier bewoner zorginstelling in.

Mobiele testteam

GGD Gelderland-Midden neemt als het nodig is bij zorginstellingen op locatie coronatesten af. Zorginstellingen die dat willen, kunnen contact opnemen met ons. In overleg met het clusterteam wordt een afspraak gemaakt. Het mobiele testteam test bewoners of cliënten dan op locatie.