Project 'Groen in de wijk'

In het project Groen in de Wijk werd gekeken welke wensen en behoeften bewoners hebben ten aanzien van de groene plekken in hun buurt.

Groen moet je doen

Welke kenmerken en functies vinden zij belangrijk bij de toepassing ervan, zodat het groen optimaal wordt gebruikt en kan bijdragen aan de gezondheid? De voorkeuren van bewoners werden vergeleken met die van professionals van gemeenten en GGD’s. Groen is een belangrijke kwaliteit in veel steden en wijken. Bewoners zien hun wijk vaak graag groener worden dan die nu is. Een wens die veel gemeenten en GGD’s van harte ondersteunen en willen helpen realiseren. Groen maakt een buurt niet alleen een prettigere plek om te wonen, maar nodigt ook uit om te gebruiken. Bijvoorbeeld om te bewegen. En dat maakt ons gezonder.

Project Groen in de wijk

Het project Groen in de wijk is opgezet is door GGD Gelderland-Midden, GGD Amsterdam en GGD Rotterdam. De gemeenten Arnhem, Amsterdam en Rotterdam ondersteunden het project. Andere projectpartners waren Universiteit Utrecht – IRAS, RIVM en Ecovrede Nederland. In 2018 is het onderzoek uitgevoerd in een aantal wijken in deze gemeenten.

Groen in de wijk

Project Groen in de Wijk was een samenwerkingsproject met onder andere GGD Rotterdam.