Seksbedrijven

Ben je exploitant of eigenaar van een bedrijf, dan zijn er eisen voor een schone omgeving. Ook ben je als exploitant verplicht het mogelijk te maken veilig seks te hebben voor de sekswerker en de klanten. Werk je als zelfstandig sekswerker of via ‘opting-in’, dan zijn de regels ook voor jou.

Richtlijnen

De gemeente kan hygiëne-eisen stellen. De hygiënerichtlijnen kunnen je helpen aan de eisen te voldoen. 

In de richtlijnen lees je bijvoorbeeld:

  • Over het hebben van veilige seks;
  • Over de juiste handhygiëne;
  • Wat de regels zijn voor het schoonmaken en virusvrij maken van oppervlaktes en ruimten;
  • Wat de regels zijn voor persoonlijke hygiëne (zorgen voor een wastafel met stromend water en zeepdispenser bijvoorbeeld)

Lichaamsvloeistoffen als sperma en bloed kunnen voor ziektes zorgen. Je kunt ook ziek worden door lichaamsvloeistoffen op voorwerpen als deurklinken, stoelen of matrassen. Door het uitvoeren van de regels en tips in de richtlijn worden ziekteverwekkers gedood of verwijderd. 

Controles

De GGD voert in opdracht van de gemeente controles uit (inspecties) op hygiëne en veiligheid. GGD Gelderland-Midden voert controles uit voor verschillende gemeentes in de regio Gelderland-Midden. Dit gebeurt bij seksbedrijven met een vergunning van de gemeente en aan de hand van richtlijnen.

Seksualiteit en Soa in GGD Gelderland Midden

Op de website van GGD Gelderland-Midden vind je allerlei informatie over seksualiteit, soa’s, anticonceptie en onbedoelde zwangerschap. Wat jij kunt doen? Dat lees je op deze pagina.

Heb je vragen over seksualiteit, soa’s of anticonceptie? Op deze pagina van GGD Gelderland-Midden lees je alles over deze onderwerpen. Wil je informatie over HIV, gezonde seks of seksueel misbruik? Lees verder.

Seksualiteit Soa anticonceptie hiv gezonde seks GGD Gelderland Midden.jpg