Je laten vaccineren als zorgmedewerker

Vanaf deze maand kunnen zorgmedewerkers een afspraak maken voor de griep- en coronavaccinatie. Je kunt de griepvaccinatie en de coronavaccinatie zonder problemen vlak achter elkaar krijgen.

Dit jaar kan de coronavaccinatie via de GGD. De griepvaccinatie kan via de eigen organisatie (arbodienst). Er wordt landelijk gekeken of de vaccinaties in de toekomst samen kunnen worden gehaald. 
Het blijft terugkomen: het influenzavirus. Elk jaar krijgen ruim 1 miljoen mensen de griep. Daarvan overlijden er jaarlijks 4.700 mensen aan de gevolgen hiervan. Een deel van hen verblijft in een ziekenhuis of zorginstelling. Zij kunnen besmet raken door bezoekers, andere cliënten of het zorgpersoneel. 

Tussen de 13-28% van de zorgmedewerkers laat zich elk jaar vaccineren tegen de griep. Het aantal gevaccineerde medewerkers neemt de laatste jaren toe. In verpleeghuizen kiest meer dan 90% van de bewoners voor de griepvaccinatie. Van het personeel kiest 10 tot 15% voor de vaccinatie (RIVM, 2021).

Twijfel je of denk je na over het vaccineren tegen corona en de griep? Vind betrouwbare informatie op onderstaande websites of neem contact op met je arbodienst of het meldpunt infectieziekten van de GGD via 088-355 5493.

Voor meer informatie verwijzen we je naar:
De jaarlijkse griepvaccinatie | RIVM
Dit najaar nieuwe vaccinatieronde tegen corona voor risicogroepen en zorgmedewerkers