Meldplicht van corona is vervallen

De A-status van het COVID-19 virus is komen te vervallen. 

•    Er geldt geen individuele meldplicht meer. Dit betekent dat het niet meer nodig is om de bevestigde coronagevallen te melden bij de GGD. 
•    Een uitbraak van (ernstige) luchtweginfecties in verpleeghuizen moeten op basis van artikel 26 nog wel gemeld worden aan de GGD. Onze contactgegevens staan onderaan in dit artikel. 

Besluit najaarscampagne 
Het besluit over het wel of niet uitvoeren van een najaarscampagne voor COVID-19 vaccinaties wordt binnenkort verwacht. Waarschijnlijk komt er een najaarscampagne voor risicogroepen, waaronder ouderen. GGD’en zijn al bezig met de voorbereidingen, meer info hierover volgt. 
 
Contact tussen GGD en zorginstelling 
Vanaf 1 juli 2023 is er geen aparte corona-afdeling meer en zullen de meldingen en vragen over corona terecht komen bij de verpleegkundigen van het meldpunt infectieziektebestrijding. 
 
Heb je een vraag of wil je een uitbraak melden? Bel naar 088-355 5493. We zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur en van 13.00 uur tot 17.00 uur bereikbaar.
Voor het sturen van mails gebruik je infectieziekten@vggm.nl, mails die verstuurd worden naar corona@vggm.nl zullen eerst nog doorgestuurd worden naar infectieziekten, maar na een tijdje zal deze mailbox niet meer gelezen worden.