Als seks je werk is

Als sekswerker is je seksuele gezondheid belangrijk. Je hebt vaak veel wisselende sekspartners. De kans op een soa is hierdoor groter.

Je maakt de kans op een soa kleiner als je een condoom gebruikt. Ook is het verstandig dat je je elk half jaar laat testen op soa’s. Als sekswerker loop je risico op Hepatitis B. Dit is een infectie die de lever kan aantasten. Deze ziekte kun je krijgen en doorgeven via seks.

Wanneer testen?

De GGD adviseert dat je je twee keer per jaar laat testen. Maak ook een afspraak voor een test als je klachten hebt, gewaarschuwd bent, of een condoomklapper hebt gehad.

Wat doet de GGD

Bij de GGD kun je gratis soa testen en Hepatitis B vaccinaties krijgen.
De GGD heeft ook een team speciaal voor mannelijke en vrouwelijke sekswerkers. Bij hen kun je vragen stellen over gezondheid, seksualiteit en veilig werken. Ook gaan zij naar clubs om voorlichting te geven of soa testen af te nemen. Werk je thuis of als escort dan kun je ze mailen.

Op www.sekswerk.info/nl lees je meer over veilig en gezond werken

2 juni is de Internationale dag van de sekswerker. Een dag waarop wordt stilgestaan bij de rechten van sekswerkers over de hele wereld. Om extra aandacht te geven aan seksuele gezondheid van sekswerkers heeft GGD Gelderland-Midden op donderdag 1 jun een inloopspreekuur voor sekswerkers in Arnhem. Zij kunnen zich tijdens dit spreekuur gratis en anoniem laten testen op soa en kunnen zich laten vaccineren tegen Hepatitis B.

Het spreekuur is een samenwerking met Punt26 die zich inzet voor sekswerkers van alle genders in Arnhem en omstreken. 

Afspraak maken voor spreekuur

088 355 66 00Van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur.

Mail of bel om een afspraak te maken. Je kan ook naar dit nummer bellen voor meer informatie. 

Meer informatie voor sekswerkers in Nederland

Voorkom Hepatitis B

 

 

Exploitant of eigenaar van een seksbedrijf?

Dan gelden er regels voor een schone (werk)omgeving.

Ook ben je als exploitant verplicht het mogelijk te maken veilig seks te hebben voor de sekswerker en de klanten. Werk je als zelfstandig sekswerker of via ‘opting-in’, dan zijn de regels ook voor jou.

Valentijnsdag