Als seks je werk is

Als sekswerker is je seksuele gezondheid belangrijk. Je hebt vaak veel wisselende sekspartners. De kans op een soa is hierdoor groter.

Je maakt de kans op een soa kleiner als je een condoom gebruikt. Ook is het verstandig dat je je elk half jaar laat testen op soa’s. Als sekswerker loop je risico op Hepatitis B. Dit is een infectie die de lever kan aantasten. Deze ziekte kun je krijgen en doorgeven via seks.

Wanneer testen?

De GGD adviseert dat je je twee keer per jaar laat testen. Maak ook een afspraak voor een test als je klachten hebt, gewaarschuwd bent, of een condoomklapper hebt gehad.

Wat doet de GGD

Bij de GGD kun je gratis soa testen en Hepatitis B vaccinaties krijgen.
De GGD heeft ook een team speciaal voor mannelijke en vrouwelijke sekswerkers. Bij hen kun je vragen stellen over gezondheid, seksualiteit en veilig werken. Ook gaan zij naar clubs om voorlichting te geven of soa testen af te nemen. Werk je thuis of als escort dan kun je ze mailen.

Lees meer over veilig en gezond werken op sekswerk.info

Afspraak maken voor spreekuur

088 355 66 00Van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur.

Mail of bel om een afspraak te maken. Je kan ook naar dit nummer bellen voor meer informatie. 

Meer informatie voor sekswerkers in Nederland

Voorkom Hepatitis B

 

 

Exploitant of eigenaar van een seksbedrijf?

Dan gelden er regels voor een schone (werk)omgeving.

Ook ben je als exploitant verplicht het mogelijk te maken veilig seks te hebben voor de sekswerker en de klanten. Werk je als zelfstandig sekswerker of via ‘opting-in’, dan zijn de regels ook voor jou.

Valentijnsdag