Onderzoek GGD: impact corona op gezondheid jongvolwassenen
9-6-2022Ben je 16 tot en met 25 jaar en wil je meedoen aan het onderzoek? Ga in de periode van 21 april tot en met 8 juli naar pandemening.nl
Hier staat al het nieuws voor de huisartsen in onze regio.
Ben je 16 tot en met 25 jaar en wil je meedoen aan het onderzoek? Ga in de periode van 21 april tot en met 8 juli naar pandemening.nl
Inwoners van 60 jaar en ouder kunnen bij GGD Gelderland-Midden zonder afspraak terecht voor de herhaalprik tegen corona. Ook voor bewoners van zorginstellingen, volwassenen met het syndroom van Down of een ernstige afweerstoornis zijn er mogelijkheden om de herhaalvaccinatie te krijgen.
Meisjes lopen in vakantieperioden het grootste risico om besneden te worden, met name tijdens familiebezoek in het land van herkomst of elders in Europa.
Alle gemeenten en veiligheidsregio’s spannen zich in om de vluchtelingenstroom uit Oekraïne op een goede en menswaardige manier op te vangen. Dit doen wij in Gelderland-Midden.
Het platform GGDReisvaccinaties heeft 2 nieuwe websites gelanceerd.
Op elke site staat een overzicht van de vaccinaties, prijzen en ook kan direct online een afspraak gemaakt worden.
Sinds 1 januari 2020 is de nieuwe Wet verplichte GGZ van kracht. Sinds die tijd kunnen gemeenten ook meldingen aannemen over personen die mogelijk verplichte zorg nodig hebben. VGGM voert deze taak uit voor 14 gemeenten in de regio Gelderland-Midden, Ede regelt dit lokaal.
Enkele jaren geleden heeft de Forensische Geneeskunde op uitnodiging van diverse HAGRO’s nascholing verzorgd in de lijkschouw. Hierbij is besproken dat huisartsen bij twijfel aan de aard van het overlijden - natuurlijk of niet-natuurlijk overlijden - laagdrempelig een forensisch arts kunnen bellen voor overleg.
Signaleer je tijdens je werk een situatie die je zorgen baart? Maak je je zorgen om de veiligheid van een patiënt in zijn/haar thuissituatie? Vermoed je ouderenmishandeling? Deel die zorgen met Veilig Thuis Gelderland-Midden. We denken mee over mogelijke oplossingen en adviseren wat je verder kunt doen. Advies vragen aan Veilig Thuis Gelderland-Midden kan anoniem. Ook voor je patiënt blijf je anoniem.
De laatste dagen zijn er op social media berichten verschenen dat het gebruik van zonnebrandcrème gevaarlijk kan zijn. Volgens die berichten zijn de UV-filters en andere stoffen in zonnebrandcrèmes hormoonverstorend en kankerverwekkend. Let op: dit is niet waar! Zonnebrandcrème kun je veilig gebruiken.
Als GGD verzorgen wij de forensische geneeskunde. Onze artsen onderzoeken bijvoorbeeld kinderen bij seksueel geweld, doen lijkschouwingen en geven medische zorg aan arrestanten. Maar nu is de grens bereikt: het lukt niet overal meer om elke dag en ieder uur een forensisch arts of verpleegkundige beschikbaar te hebben.